Rochia de mireasa fara voal este la fel de frumoasa, doar mai putin misterioasa, iar ea, in cea mai speciala zi pe care si-a putut-o imagina, s-ar deconspira prea dintr-odata, uitand ca surpriza face asteptarea sa merite toata emotia investita in organizarea unei nunti. Voalul este un simbol universal al femeii aflate pe punctul de a se uni cu jumatatea ei, avand atat un scop estetic, intensificand rafinamenul miresei, cat si unul practic, protejand purtatoarea de privirile insistente, precum si unul spiritual, prin ridicarea voalului descoperindu-se femeia in noua sa ipostaza, de sotie.
Avantajele pe care voalul le aduce unei rochii de mireasa
In ciuda aparentelor, voalul nu ascunde, ci dezvaluie misterul fiecarei femei. Acesta confera o tinuta aleasa miresei, inclinand balanta elegantei fie spre sobrietate, in cazul modelelor ample, fie spre senzualitate, precum un voal cochet ca o bijuteriei, infrumusetand o rochie de mireasa ca o simfonie de forme, culori si texturi.
Voalul adauga un plus de gingasie mireselor cu rochii fara ornamente bogate, fiind el insusi o podoaba. In plus, un voal poate asunde mici imperfectiuni, ale siluetei, tenului, chiar si ale rochiei, in functie de lungimea acestuia. Nu in ultimul rand, creeaza un efect vizual foarte interesant, prin marirea suprafetei de alb care te inconjoara, vizibil in mod special la o nunta de iarna, unde te „camufleaza” pe albul zapezii, sau la una de vara, cand adierea usoara a vantului da senzatia de plutire si dinamizeaza fotografiile.
Voalul ajuta si la dozarea curiozitatii invitatilor, fiindca la o nunta toata lumea vrea sa vada mireasa. Daca aceasta nu se arata in totalitate, asteptand momentul potrivit pentru a se dezvalui din spatele unui voal, acest lucru adauga momentului asteptari care se acumuleaza si se acumuleaza, iar la momentul potrivit o asalteaza, napustindu-se toate privirile pe ea. Iar asta nu o va deranja, fiind total pregatita pentru a accepta toate complimentele, exprimate sau doar insinuate.
Rochie de mireasa simpla, voal complicat, precum decizia de a alege

O rochie de mireasa simpla va fi promovata instantaneu la rang de bijuterie cu ajutorul unui voal, insa a alege modelul potrivit tine nu doar de gust, ci si de bun-gust. In primul rand, trebuie ca voalul si rochia sa se potriveasca perfect ca si nuanta si material, armonia cromatica si tactila fiind esentiala pentru crearea impresiei ca sunt din acelasi „set”.
Ca si culoare, voalul unei rochii de mireasa poate descrie diverse intensitati de alb sau cocheta cu nuanta galbuie de ivoire. Ca tesatura, poate fi din tul, dantela, matase sau satin, din unul sau mai multe straturi. In ceea ce priveste marimea potrivita, exista voal scurt, acoperind doar chipul, pana la umeri, pana la coate, pana la talie, poate cobori pe maini pana la degete, mai jos, pana la genunchi, iar cele create pentru regine ating podeaua, ca pentru a le sterge urmele, ca doar nepamantenele mirese nu pasesc, ci plutesc.
Voalurile difera si in ceea ce priveste latimea. Astfel, cele mai intalnite dimensiuni sunt de 135 cm – o alegere buna daca ai o rochie cu maneci, 180 cm – potrivit pentru rochiile de mireasa simple cu bretele, 275 cm – ideal pentru rochiile fara bretele, datorita volumului pe care il creeaza in partea de sus.
Voalul mai poate fi simplu sau ornat cu broderii ori cristale, ca stelute ramase captive in tesatura rochiei de mireasa cu care te plimbai prin visurile lui, strabatand bolta cereasca spre intalnirea cu cel pe care ti l-a harazit Universul.
Nu uita de coafura!
Pe langa modelul de rochie de mireasa si tematica nuntii, daca optezi pentru un voal trebuie sa tii cont si de coafura pe care intentionezi sa o porti. In primul rand, unui voal ii sta bine sa fie mai lung decat parul. Apoi, structura podoabei capilare va sustine voalul, prin urmare trebuie sa te asiguri ca, precum spune reclama, coafura rezista. Voalul poate fi prins peste aceasta, cu ajutorul unui pieptene special, model care favorizeaza miresele minione, o alta optiune fiind voalul prins sub coafura, lasand sa se vada munca hairstylistului. In acest din urma caz, miresele au sansa de a-si adauga si mai multa stralucire, alegand sisteme de prindere ca bijuterii, precum cleme sau agrafe cu forme interesante.

Nu trebuie, insa, sa uiti faptul ca voalul doar completeaza rochia. Una somptuoasa are nevoie sa-i fie diminuata usor sobrietatea prin asortarea cu un voal auster, in timp ce rochiile simple de mireasa vor primi putina complexitate de la un voal care impresioneaza prin creativitate. Iar in cazul unei mirese asaltate de razele soarelui si adierea blanda de vara, ochiurile voalului creeaza un joc al umbrelor foarte interesant pe chipul ei, mandra sa fie lumina ochilor lui si sa fure privirea oricui.